post

Fitbit обяви, че работи по семейни устройства за тази година и явно не се шегува. Докато родителите биха могли да изберат модела Versa, то за децата също вече има подходящ вариант – Ace.

Ако гривната ви изглежда позната, то това е защото компанията използва същия дизайн в своята Alta HR – пластмасово тяло, подходящо за млади хора. Срещу 100 долара, Fitbit Ace предлага още вграден екран, на който децата могат да следят стъпките си, както и различни напомняния. Истинските промени идват от начина, по който родителите могат да управляват устройствата. Когато Ace се появи официално през второто тримесечие на тази година, те ще могат да създават семейни акаунти, които ще предоставят кратка информация за всички свързани устройства. От там ще могат да се наблюдават постиженията на децата, както и да се одобряват или отхвърлят предложения за приятелства.

Fitbit твърди, че процесите за събиране на данни с Ace са в съответствие с COPPA и всички получени данни ще останат в безопасност. Управлението им не просто ще ги защитава от външен достъп, а ще дава и на децата възможност да проверят информацията, от която се нуждаят – броя стъпки, изгорени калории и проценти телесна мазнина. Тъй като детското затлъстяване и диабетът продължават да са едни от най-големите проблеми в съвременното общество, компанията поема отговорността да помогне на родителите в борбата срещу тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *