post

Предупрежденията за безопасност във Facebook Messenger започнаха да се появяват за пръв път през март, но по-широкото им разпространение ще стартира следващата седмица, както за Android, така и за iOS.

Новата функция за защита ще показва изскачащо предупреждение, ако установи, че човекът, с когото разговаряте може да е измамник. Facebook твърди, че базираната на AI функция е разработена, за да предпади потребителите от “потенциално вредни взаимодействия и възможно измами”. След като получите предупреждение за безопасност, че човекът отсреща има акаунт, имитиращ потребителски профил на някой друг, ще можете да изберете дали да го блокирате. Системата използва машинно обучение за идентифициране на модели на поведение, като например човек изпращащ множество заявки за приятелство, или съобщения до голям брой хора, или пък дублиран профил.

Известията за скам ще обучават и непълнолетните за това как да бъдат предпазливи, докато общуват с възрастни онлайн и ще дават съвети за идентифициране на измами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *