post

Няколко месеца след като позволи на потребителите си да изпращат 4К изображения в Messenger, Facebook разгръща възможностите на приложението си с 360 градусови кадри и HD клипове. Така вече ще можеет да изпращате панорамни снимки и 720р клипчета на своите приятели, така както всяка друга мултимедия.

Трябва само да направите панорамна снимка с камерата на телефона си, или друго приложение от трета страна и да я изпратите като нормална снимка. Същото важи и за 720р видеата. Получателите им ще знаят, че те не са обикновена медия, тъй като ще се появи иконка с компас в панорамната снимка и маркер HD и SD, показващ качеството на видеото. Те ще могат да разгледат 360 градусовото изображение плъзгайки с пръст, или местейки самия телефон, а що се отнася до клиповете, чрез маркера ще могат да намалят качеството му на цял екран, ако искат да спестят мегабайти, или връзката е лоша.

Опцията за изпращане на панорамни снимки е достъпна за всички потребители на Messenger по света за двете основни операционни системи – iOS и Android, а тази за HD видеата за момента е привилегия само в Австралия, Белгия, Канада, Дания, Финландия, Франция, Хонконг, Япония, Холандия, Норвегия, Румъния, Сингапур, Швейцария, Тайван, Великобритания и САЩ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *