post

Има много приложения, с помощта на които можете да споделите с приятел своето местоположение при нужда, но към тях сега се включи и един от най-популярните клиенти за бързи съобщения – Messenger на Facebook.
Опцията Live Location ще позволи на потребителите да споделят къде се намират с конкретен потребител, или група приятели за 60 минути. Веднъж активирана, функцията ще показва на картата и колко време ще е необходимо, за да стигне този, с когото имате среща до вас. Разбира се вие можете да я сперете по всяко време, но за всеки случай таймерът ще показва колко време ви остава до края на сесията.
Има опция да се споделя и статично местоположение, без непрекъснати актуализации, което също е полезно, ако някой не може да се ориентира до мястото на срещата.
Приложението ви пита дали да включи функцията и, ако не искате приятелите ви да знаят къде се намирате, ще трябва да се уверите, че сте отказали опцията. Най-новата версия вече е налична както за потребителите на iOS, така и за тези с Android устройства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *