post

Срив във функционирането на социалните мрежи Facebook и Instagram, както и на комуникационното приложение WhatsApp, се наблюдава днес в редица страни по света днес. За проблеми се съобщава в САЩ, Европа и Сингапур, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес, като се позоваха на специализирания сайт Downdetector.

Сривът на Facebook е започнал в 6.28 ч. източноамериканско време (13.28 ч. българско време). Потребители се оплакват, че имат проблеми със зареждането на своята страница, с влизането си в социалната мрежа или че изобщо профилът им е недостъпен.

Сривът на Instagram е започнал само 5 минути по-късно – в 6.33 ч. източноамериканско време, а проблемите с УотсАп – след още по-малко от половин час – в 6.58 ч. източноамериканско време. Потребители на комуникационното приложение се оплакват, че не могат да изпращат и получават съобщения или че изобщо не могат да влязат в системата.

Най-много сигнали за проблеми са били подадени във Великобритания, Франция, Италия, Гърция, Чехия и Сингапур. Засега не се съобщава за срив в Русия, отбелязва ТАСС.

АП припомня, че Facebook придоби Instagram през 2012 г. и УотсАп две години по-късно. Според данни на компанията Facebook всеки ден има над 1,52 милиарда активни потребители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *