post

Facebook пуска нова функция, която ще помага на хората да си намират ментори. Тя се казва Mentorships и ще е част от функциите на Групите в социалната мрежа, съобщава TechCrunch.

Първоначално функцията ще тръгне пробно само за някои групи. След това ще бъде пусната за всички.

Потребителите, които искат да използват функцията, ще трябва да имат минимум 18 г. Компанията тества услугата около година, като през това време няколко пъти променя фокуса си.

Сега се е спряла на помощ за образователни цели. Менторите ще могат да помагат на хората да избират подходящо образование според плановете си. С течение на времето функцията ще се разширява и хората ще могат да търсят и да бъдат ментори за най-различни неща. Идеята е в дългосрочен план всяка група да може да има ментори, които да помагат на потребителите.

Поне в сегашния си вид услугата е безплатна. Менторите ще вършат помощта доброволно, като Facebook също няма да получава или да дава пари за услугата.

Функцията е семпла – потребителите ще оставят бележки в специална секция дали искат да са ментори или търсят ментор. Администраторите на групата ще имат отговорността да избират кой с кого да свържат. Комуникацията между ментор и потребител ще може да става директно между тях в Messenger или в специална страница.

Системата ще насърчава двамата да си говорят поне веднъж седмично. Ще има и диаграма със стъпките и напредъка в процеса. Разбира се, предвидени са и защити на личните данни. Комуникацията между ментор и потребител ще е видима само между тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *