post

Facebook обяви, че започва програма, която ще награждава откривателите на приложения, които крадат или злоупотребяват с личните данни на потребителите. Програмата е част от серията мерки, които компанията въвежда след скандала с Cambridge Analytica, съобщава CNBC.

Програмата ще дава награди от 500 долара до 40 000 долара. Сумата ще се определя според сериозността на откритото нарушение и броя засегнати потребители.

Facebook смята, че така ще може да увеличи сигурността на потребителите и ще мотивира повече експерти да проверяват сигурността на платформата ѝ. Освен това често тези злоупотреби с данни не използват вируси и се засичат по-трудно от системите за сигурност.

Всички сигнали трябва засягат минимум 10 000 потребители и да показват как е злоупотребено с данните. След проверка от екипа на компанията ще се преценява каква да е наградата за изпратилия сигнала. Facebook казва, че е отворена към идеята по-натам да разшири програмата за награди за повече случаи. Компанията допълва, че винаги ще е насреща за всеки, който смята, че има нередности с дадено приложение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *