post

Facebook  ще инвестира повече от 3 млрд. долара през следващото десетилетие, за да може виртуалната реалност да достигне до стотици милиони потребители. Toва заявява главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукенбърг, цитиран от New York Times.

Зукърбърг трябваше да даде показания в рамките на съдебно дело за 2 млрд. долара, свързано с бизнеса на Oculus, компания за виртуална реалност, която социалната мрежа придоби през март 2014 година.

В основата на казуса е твърдението, че Oculus е придобила информация от бившия служител на ZeniMax и сегашен главен технически директор на Oculus Джон Кармак, която е била от важно значение за създаването на основната технология на компанията му, информира infostock. Според твърдението ZeniMax никога не е била компенсирана за това.

„Продуктите на Oculus са базирани на технология на Oculus. Изпитвам дълбоко съмнение в достоверността на твърденията на ZeniMax. Доста често срещано е, когато обявим голямо постижение, всички хора просто да се появят и да твърдят, че те просто притежават известна част от сделката.

Подобно на повечето хора в съда, никога досега не бях чувал за ZeniMax. Аз знам, че нашият правен екип ще свърши добра работа и скоро истината ще излезе наяве”, заяви Зукърбърг пред съда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *