post

Facebook определено привлече вниманието с представянето на криптовалутата Libra. Компанията обаче предизвика интереса и на регулаторите и политиците. Тя е привикана на 16-ти юли да даде повече подробности за проекта си пред американския Сенат, съобщава Reuters.

Изслушването ще стане в Комитета по банкиране към Сената. На него членовете на комитета ще могат да задават въпроси на представителите на Facebook за Libra. Въпросите ще включват както технически подробности, така и как ще се защитават данните на потребителите.

За сега не е ясно кой ще представлява Facebook на изслушването. Очакванията са това да бъде Дейвид Маркъс, който ръководи проекта.

Това не е първият път, когато комитетът проявява интерес към темата. Още през май негови представители са изпратили писмо с въпроси и искане на повече подробности за проекта.

За сега Facebook не е коментирала темата официално, както и не е давала позиция за изслушването. С представянето на криптовалутата компанията обяви, че очаква въпросите на законодателите и регулаторите и ще работи с тях за изясняването на всички подробности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *