post

Пристрастяването към технологиите е гореща тема и според запознати Facebook работи върху функция, която да помогне на хората да се интегрират отново в реалния свят, съобщава Cnet.

Технологичният гигант тества инструмент, наречен „Вашето време във Facebook“, който може да помогне на потребителите да управляват времето, прекарано в социалната платформа. Предполагаемата функция би позволила на потребителя да вижда колко минути прекарва в приложението всеки ден и да настрои ежедневно напомняне да изключва известията от Facebook. Според запознати това е част от инициативата на Facebook „Добре прекарано време“.

Според съобщение на компанията от по-рано тази година, специалистите във Facebook все още се опитват да определят как да измерват най-добре и да разберат колко време потребителите прекарват в приложението и какво хората реално определят като смислено. Основните компоненти, които трябва да бъдат интерпретирани, ще включват съобщения, коментари, споделяния и харесвания.

През януари Facebook обяви, че потребителите прекарват около 50 милиона часа по-малко дневно в социалната медийна платформа, поради промените, направени в новинарския поток. Инициативата имаше за цел да оцени какъв вид взаимодействие е „здравословно“ или „неучтиво“ и да насърчи повече взаимодействие с приятелите и семейството, отколкото с издатели.

Освен добавяне на функции към Facebook с цел подпомагане на потребителите да управляват своето време, от компанията планират да тестват нов инструмент в Instagram, наречен „Дневно напомняне“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *