post

В САЩ вече започнаха тестове на най-новата версия на популярното приложение за мигновени съобщения на Facebook, Messenger, която е насочена специално към децата.

За момента приложението е налично само за iOS и е разработено съвместно с родители и експерти, за да бъде едно сигурно място за онлайн преживявания, в което децата ще комуникират помежду си свободно. Въпреки, че се инсталира на телефоните или таблетите на самите деца, то ще се контролира от родителите им, защото законите в САЩ забраняват на потребители под 13 годишна възраст да създават профили в социалните мрежи. Т.е. самите родители ще преглеждат и одобряват контактите, с които децата им искат да комуникират и без тяхно разрешение не могат да се добавят нови такива.

Messenger Kids има всички познати ни от основната версия добавки – подходящи за деца стикери, GIF анимации и възможност за видео разговори и споделяне на файлове, а Facebook обещава, че няма да пусне реклами и да използва данните на децата за тези си цели. Очаква се съвсем скоро приложението, което в момента е налично само за iOS, да се появи и в Amazon App Store и Google Play, но не става ясно кога ще може да се използва в останалите региони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *