post

Има значителна разлика в това как интернет компаниите се отнасят към малките деца, родителския контрол и по-възрастните, които сами трябва да се научат да използват интернет. Вчера Facebook стартира нов портал, който предлага насоки на тийнейджърите за това как да навигират в услугата, как да останат сигурни, като същевременно им помага и да разберат как се използват данните им. Всъщност социалната мрежа започна да показва съвети за тази група потребители по-рано този месец, също свързани с личната информация.

fb-youth-portal

Докато много от секциите в портала са посветени на основни теми, като например как да не харесаш или да блокираш някой, малко информация структурирана в журналистически формат, насочена към потребителите от Gen Z и това как да използват интернет възможностите, които по-възрастните не са имали. В секция „Guiding Principles”, съветите са структурирани като цитати от реалния свят:

Помислете преди да отговорите. Преди да публикувате публично, си задайте въпроса: Ще се почувствам ли комфортно, да чета това на глас на родителите си? Винаги ще има хора във вашето училище, които присъстват в социалните медии. Отблъснете желанието, пренебрегвайте шума и запазете сочните детайли само за близките и приятелите си“.

Едно от полезните неща, които порталът прави е да организира информацията, свързана с политиката за данни на Facebook, по достъпен начин, който разбира се може и да не отговаря на всеки въпрос, но също така не натоварва младите потребители, които просто търсят основите. Целта му е да обърне внимание на неща, които мрежата събира и как тя използва тази информация.

шот

В крайна сметка това е само информационна страница и няма да ограничи пряко начина, по който Facebook се доближава до кибер тормоза или злоупотребите, но порталът организира много информация, която се появявя на сайта, докато го използвате на едно място, където тя може да бъде намерена наведнъж. По-важното е, че това е хубав ресурс за насочване на младите потребители когато имат проблем и е много по-вероятно те да потърсят там, вместо в условията за ползване, които също съдържат тази информация. Порталът вече е достъпен на 60 езика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *