post

Социалната мрежа Facebook се срина за хиляди потребители в САЩ и Европа. Най-големи проблеми са имали потребители във Великобритания, Франция и Полша. Прекъсвания има и в Португалия, Италия, Гърция, Румъния, Унгария, Холандия, Белгия, Дания, Швеция и Норвегия. Има данни за засегнати потребители и в България.

Проблемът е настъпил в късния следобед, когато много от абонатите не са успяли да влязат в профилите си. Тези, които все пак са се логнати в акаунтите си, са изпитвали силни затруднения в ползването на сайта като например невъзможност да публикуват нови постове, както и да виждат профилните снимки на коментиращите или на тези в чата.

Предполага се, че е възникнал проблем в сървърите на най-голямата социална мрежа, но до момента от Facebook не са коментирали причината за проблемите.

Сривът идва само няколко дена, след като компанията на Марк Зукърбърг имаше сходни проблеми и с другите си платформи, включително WhatsApp и Instagram. Прекъсването на работата им става само ден, след като социалната мрежа представи нова функция, която позволява на потребителите да изтриват съобщенията, които са изпратили в чата.

Два подобни срива имаше през юни и август 2014 година. Най-големият срив в историята на социалната мрежа обаче беше през септември 2010 г., когато софтуерна грешка попречи на 135 милиона потребители да използват профилите си за близо два часа и половина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *