post

Facebook несъмнено преживява лоша година, що се отнася до обработката на потребителски данни и подсигуряването на системата. Сега обаче, според The Information, компанията се опитва да закупи голяма фирма за киберсигурност, която ще й помогне да оправи репутацията си, а сделката трябва да приключи до края на годината.

В доклада се споменават компании като Demisto, JASK, ZeroFOX и Swimlane, а самата сделка може да струва стотици милиони долари. Двата инцидента тази година нанесоха сериозен удар върху надеждността на Facebook при съхраняването и обработката на потребителски данни, а ситуацията стана още по-притеснителна за гиганта, тъй като доклад на Wall Street Journal разкри, че последното нарушение на сигурността е извършенто от спамъри, а не от тайни субекти, подкрепяни от държавата. Изпълнителният директор на компанията, Марк Зукърбърг обеща миналия месец, че тя ще увеличи броя на служителите, работещи по сигурността от 10 000 на 20 000.

Всъщност Facebook направи подобно придобиване през 2014 година, под формата на PrivateCore, компания, която създава сигурни сървърни техналагии. Все още няма подробности коя фирма е избрала сега, но това със сигурност ще стане ясно преди края на тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *