post

Facebook разреши рекламирането на някои криптовалути и свързано съдържание от предварително одобрени рекламодатели, предава “Ройтерс”.

През януари Facebook забрани рекламите, които промотират финансови продукти и услуги, често свързвани с измами или проблемни промоционални практики.

“Ще видим колко добре работи тази политика и ще продължим да проучваме тази технология, така че ако е необходимо, да можем да я ревизираме във времето”, коментира продуктовият мениджър на Facebook Роб Ледърн, цитиран от infostock.

Забраната за реклами на криптовалути влезе в сила още в края на януари тази година. Тогава стана ясно, че тя ще бъде прилагана и в останалите платформи на компания та– приложението за видео и снимки Instagram, както и Audience Network.

Наскоро съоснователят на Apple Стив Возняк заяви, че се надява да се изпълни прогнозата на Джак Дорси, изпълнителния директор на Twitter, биткойн да стане единна световна валута. В света в момента има над 1000 криптовалути, но според Возняк биткойнът е единствената, която остава „чиста“ заради децентрализацията, наблюдавана при нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *