post

Facebook потвърди, че разработва дигитален гласов асистент, базиран на изкуствен интелект, навлизайки в територията на Алекса на Amazon и Google Assistant, съобщава специализираното издание Verge.

Новината, съобщена от CNBC и цитирана от БТА, сочи, че Facebook се отказва от плановете от преди няколко години, когато социалната мрежа започна да разработва асистент с изкуствен интелект за платформата за размяна на съобщения Messenger, наречен просто M.

Този път Facebook отбелязва, че насочва вниманието си не толкова към съобщения, колкото към платформи, при които комуникацията чрез гласов контрол и евентуално жестове е от първостепенно значение. Говорителят на компанията спомена продукти за добавена реалност и виртуална реалност като Portal, Oculus и бъдещи системи.

Според изданието по проекта се работи от началото на 2018 година, малко преди Facebook да обяви спирането на услугата М, под ръководството на Айра Снайдър. Той е генерален мениджър на подразделението Facebook Reality Labs и директор за добавена и виртуална реалност в компанията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *