post

Интернет гигантът Facebook обяви появата на платформата Marketplace, която изглежда като алтернатива на популярни сайтове като Craigslist и eBay и ще позволи на милионите потребители на социалната мрежа да купуват и продават свои артикули.

Marketplace ще заработи най-напред в Съединените щати, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия и представлява разширение на съществуващата функция For Sale в мрежата, която се ползва от над 450 милиона души всеки месец. Бърза справка с Marketplace ще показва на всеки потребител какви са нещата, които се продават в близост до неговото местоположение, а в списъка на потенциалните стоки може да влиза всичко от обзавеждане през книги до електроника.

За да продадете нещо, трябва просто да качите снимка, име, описание и цена, и да потвърдите вашето местоположение. Иконата за Marketplace трябва през следващите няколко дни да замени иконата Messenger в центъра на най-долния ред на мобилното приложение на Facebook.

Marketplace позволява по-лесно да се намерят предмети, които ви допадат, и да се намери ново място за вещи, с които сте готови да се разделите, а потенциалните купувачи могат да се появят навсякъде сред онези 1.7 милиарда души, които ползват най-голямата социална мрежа в света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *