post

Instagram и Facebook тестват функция „Не ме безпокойте“, съобщава TechCrunch. Това на практика означава, че потребителите скоро ще имат по-голям контрол, когато получават известия от всяко от двете приложения.

Функцията „Не ме безпокойте“ ще може да бъде активирана за определен период от време или докато не решите да я изключите. Тя се появява след като от Google и Apple обявиха, че техните операционни системи скоро ще предоставят опции „Не ме безпокойте“ на своите потребители.

През май изпълнителният директор на Instagram Кевин Систром в пост в Twitter обяви, че работата по статистиката за използване на социалната мрежа напредва. „Изграждаме инструменти, които ще помогнат на потребителите на Instagram да знаят повече за това колко време прекарват в мрежата“, уточни той.

Заедно с това, Instagram обяви и своята функция „Вие прегледахте всичко“. След като потребителят прегледа своя новинарски поток и види всички публикации от последните два дни, в потока му ще излиза съобщение, което ще казва, че всичко е прегледано. След като потребителят отмине съобщението, превъртайки надолу, ще вижда по-стари постове и тези, които вече е гледал.

Според съобщение на Instagram за потребителите често е трудно да проследяват кои постове вече са прегледани. Затова чрез съобщението  „Вие прегледахте всичко“ те ще могат да обхванат по-пълно новинарския си поток и да са сигурни, че не са пропуснали скорошни снимки или видеоклипове. Функцията вече е налична както за iOS, така и за Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *