post

Facebook продължава да развива чатботовете си все повече. Сега социалната мрежа иска да им даде отделен характер и персонаж, съобщава Engadget.

Facebook тества нов метод, който да даде на ботовете по-постоянни и характери и поведение. Целта е ботовете да могат да се държат по-естествено и да водят по-натурален разговор с потребителите.

Инженерите на компанията вече са научили изкуствения си интелект с нов подбор на данни със 164 000 нюанса. Persona-Chat разполага и с допълнителни факти за характера на даден бот. По този начин изкуственият интелект се научава да имитира реална персона и дори разполага с биографична история с хобита, семейство и др.

Всеки бот може да отговаря еднакво на въпросите, но с различни думи. Целта е да се запази стойността на разговора, но да има различни начини той да се каже и да се създава впечатление, че всеки бот си има собствен персонаж и поведение.

За сега всичко това е на фаза проучване. Инженерите на Facebook имат още работа преди чатботовете им да са достатъчно убедителни като реални хора. Въпрос на време е обаче това да се случи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *