post

На Kickstarter успешно приключи кампанията за набиране на средства за проекта Endless Computers – компактен десктоп компютър, предназначен за развиващите се страни.

Устройството е реализирано в корпус с необичайна форма. Компютърът използва процесор Intel Celeron N2807 с архитектура Silvermont, реализиран по 22 nm технология. Чипът съдържа две ядра с честота 1,58 GHz (с възможност за ускоряване до 2,16 GHz), вграден графичен контролер и 2GB оперативна памет.

Endless ще се предлага в две конфигурации. Първата е с цена $170 и е снабдена с 32 GB флаш памет. По-мощният вариант за $230 е комплектован с 500 GB хард диск, вграден говорител, Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0.

Компютрите притежават интерфейси HDMI и D-Sub за включване към монитор или телевизор, гигабитен мрежов контролер, два USB 2.0 порта и един USB 3.0.

Разработчиците са използвали собствената програмна платформа Endless OS, при създаването на която е акцентирано на удобството при използване и възможността за пълноценна работа при липса на интернет. За тази платформа ще се предлагат над 100 приложения с различна насоченост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *