post

Конференцията “Drupal Boot Camp Plovdiv” ще се проведе на 14 и 15 януари в гр. Пловдив, в ректората на ПУ ”Паисий Хилендарски”. Събитието се организира от Фондация “Друпал България”, която вече пет години организира “Drupal Camp” в София. Фондацията има за цел популяризиране и насърчаване на ползването на Drupal у нас, консолидиране на общността Drupal в България и създаване на устойчиви контакти със Световната общност.

За незапознатите – Drupal е една от най-популярните и най-мощни платформи за създаване на уебсайтове и управление на онлайн съдържанието. ”Drupal Boot Camp 2017” е конференция, която събира общността, работеща с тази платформа в България. Събитието е насочено както към начинаещите, така и към експертите в областта. Те ще могат да се обучат и запознаят с информация, полезна както за програмисти, така и за дизайнери и предприемачи.

В продължение на два поредни дни лектори, специалисти в областта, ще запознаят аудиторията в детайли с израждането на сайтове с Drupal. Първият ден ще бъде посветен на презентациите и лекциите, докато втория ще бъде ден за уъркшоп и разработване на платформата в реално време. Препоръчително е за присъстващите да носят своите лаптопи.

С Drupal работят Белият Дом в САЩ, университетите Stanford University, Harvard, Prinseton University, Cambrige College, корпорациите Vodafone, T-Mobile, Intel, Siemens, Fujitsu и много други. Платформата има много привърженици в България. Тя е мощен и гъвкав инструмент, който в ръцете на специалисти може да бъде ползван и надграждан с множество различни функционалности в различни направления.

Темите, които конференцията ще засегне тази година са: Drupal 8 For Web Developers; Drupal 8 Theming и Drupal 8 Site Bulding.

Сред лекторите на конференцията са специалисти в областта, включително Иво Радуловски – представител на Drupal за България, консултант по технологии и управление, дизайнер за стратегически иновации, предприемач, лектор и ментор, както и Васил Бойчев – представител на Drupal за България, преподавател по Drupal Site Building в Софтуерния университет. На събитието се очакват и гост-лектори и водещи Drupal експерти от чужбина.

Регистрацията на учащи е безплатна и можете да я направите тук. Новостите около събитието можете да следите на неговата фейсбук страница.

“Drupal Boot Camp 2017” се осъществява с любезното съдействие на Студентски Съвет на ПУ ”Паисий Хилендарски”, с партньорството на Trio Interective International, на хостинг партньора SUPERHOSTING.BG и на вода “Бачково”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *