post

Независимо дали това ни харесва, или не, облакът се превърна в съществена част от съвременния живот. Все повече хора го използва за съхранение на файловете си, особено тези, които вечно са в движение и се нуждаят от това, за да работят.

Съхранението в облака наистина предлага именно това – хранилище. За да правите всичко с файловете си обаче, често трябва да стартирате други приложения. Ето защо Dropbox разработи нова система разширения, които ви дават възможност на практика да направите всичко, от което имате нужда, без да напускате самия Dropbox.

Dropbox Extensions са кутии за приложения и услуги от трети страни, които ви позволяват да прескочите директно на опцията, от която се нуждаете. Все още трябва да използвате приложения от трети страни, но вече не се налага да ги теглите и инсталирате, а това означава, че всъщност се ограничавате само до използването им. Гигантът е съумял да събере най-големите имена в областта, сред които Adobe, Autodesk, DocuSign, Vimeo и Pixlr, но ако любимото ви приложение не е в списъка, няма да можете да се радвате на удобството предлагано от Dropbox Extensions. Компанията няма да спре до тук и вече гради нови партньорства, като наскоро се свърза с компанията за видеоконференции Zoom, за да ви позволи да имате достъп до файловете си по време на мащабна работна среща.

Dropbox Extensions ще стартира официално на 27 ноември, а като се има предвид формулировката в съобщението, ще бъде ограничена само за платените нива, но може би някога компанията ще предложи и абонаментен план за останалите си потребители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *