post

Dell представи най-новите допълнения към своите изключително успешни Dell PowerEdge 13-то поколение сървъри, които помагат на компании от малкия и средния бизнес да се подготвят за бъдещ растеж, с представянето на четири нови сървъри на базово ниво, които предоставят по-добра производителност, гъвкавост и ефективност.

Според наскоро проведено глобално проучване сред хора, взимащи ИТ решения, основните проблеми на фирмите от малкия и средния бизнес по света включват производителност, хардуерен капацитет и сложност на ИТ. Проектирани с оглед на бъдещ растеж, най-новите Dell PowerEdge сървъри адресират тези специфични проблеми, за да помогнат на клиентите да ускорят производителността, да се адаптират към променящите се изисквания на приложенията и да постигнат по-голяма оперативна продуктивност.

Dell има сериозен опит в удовлетворяването на специфичните нужди на малки и средни фирми“, казва Джед Скарамела, Директор „Изследвания, корпоративни сървъри“, IDC. „Портфолиото на Dell с мейнстрийм сървъри расте и техните нови базови PowerEdge сървъри ще бъдат привлекателни за фирми от малкия и среден бизнес по света, които се надяват да спестят време и пари, същевременно намалявайки бизнес риска“.

Новите Dell PowerEdge сървъри включват PowerEdge R330 и R230 рак сървъри и PowerEdge T330 и T130 тауър сървъри. За първи път базовият сървър на Dell T130 се отличава с водещите в портфолиото на Dell OpenManage системи за управление, предоставяйки на малките и средни компании прости и интуитивни инструменти, които намаляват времето за внедряване с до 40 процента и предоставят рационализирано управление. Новите сървъри дават възможност на клиентите също да:

  • Ускоряват изчислителната производителност на широк спектър приложения чрез избор на мощни процесори от най-новата група продукти Intel Xeon E3-1200 v5.

  • Постигат по-бързо време за реакция с DDR4, което предоставя 33 процента по-бърза производителност на паметта в сравнение с DDR3 паметта.

  • Получават по-бързо данни при два пъти по-голям поток данни, което е възможно чрез PCIe Gen 3.0 слотове, предоставящи I/O производителност.

  • Достигат два пъти по-голяма IOPS (входящи/изходящи операции в секунда) производителност с иновативния, последно поколение контролер на Dell PERC9 RAID(4).

За повече от четири поколения, Гебр. Хайнеман се е развил от малък семеен бизнес до основен дистрибутор и търговец на дребно на международния пазар за търговия на дребно по време на пътувания. Днес, компанията доставя гама от глобални маркови стоки на международни летища, авиокомпании, круизни и гранични кораби в повече от 100 държави. Герб. Хайнеман търсеха мощен сървър, който да им помогне да извършват своя бизнес по-бързо, като същевременно по-лесно внедряват и управляват своите отдалечени офиси/клонове.

„Oбслужваме повече от 30 милиона клиенти годишно, затова е много важно да имаме ИТ решения в нашите отдалечени офиси/клонове, които да ни помагат да извършваме своята дейност по по-умен начин, по-бързо и по-ефективно,“ казва Матиас Бретаг, Системен инженер в Гебр. Хайнеман. „Тествахме Dell PowerEdge R330 – производителността му и възможностите на системите за управление, заедно с неговия компактен форм фактор, го правят много подходящ за нашата среда. Очакваме с нетърпение внедряването на PowerEdge R330 сървърите като основа на NAS решението в клоновете ни, така че да може да продължим да предоставяме първокласно преживяване, когато правим бизнес с клиентите“.

Предлагайки голяма вътрешна памет, обширна гъвкавост на конфигурацията и разширяема памет, новите базови PowerEdge сървъри се отличават с до четири DDR4 слота за памет и до четири или осем твърди диска, в зависимост от модела. Новата група сървъри включва:

  • Dell PowerEdge R330 – рак сървър, подходящ за различни цели, идеален за малък бизнес, отдалечени офиси на големи учреждения и OEM клиенти, които търсят повишена пригодност на хардуера и възможност за експлоатация. PowerEdge R330 предоставя до 56 процента повече капацитет на вътрешната памет в сравнение с предишното поколение сървър. 

  • Dell PowerEdge R230 – мощен и продуктивен рак сървър, отличен за разпределени приложения във фирми от малкия и среден бизнес, хостинг компании и OEM клиенти. Този сървър има 100 процента повече капацитет на паметта, три пъти по-голям от максималния капацитет на вътрешната памет и два пъти I/O разширение в сравнение с предишното поколение сървър.

  • Dell PowerEdge T330 – разширяем тауър сървър с възможност за монтиране в рак за фирми от малкия и средния бизнес и за отдели и отдалечени офиси на големи корпорации, които се нуждаят от повече вътрешна памет. PowerEdge T330 е проектиран за бъдещ растеж, с до четири DDR4 слота за памет и до осем 3.5-инчови твърди дискове.

  • Dell PowerEdge T130 – мощен и надежден тауър сървър за експлоатация на приложения за сътрудничество и продуктивност в малки офиси/домашни офиси (SOHO). PowerEdge T130 предоставя два пъти по-голям капацитет на паметта в сравнение с предишното поколение сървър. 

Когато клиенти от малкия и средния бизнес се подготвят за бъдещ растеж, новите PowerEdge сървъри могат да бъдат комбинирани с пълното портфолио на Dell за хардуер, софтуер и услуги, за да се позволи оперативна ефективност и гъвкавост във всякакъв мащаб.

Има над 125 милиона клиенти с малки офиси/домашни офиси и фирми от малкия и среден бизнес по света и тези клиенти работят в предизвикателна, бързо променяща се среда, като повечето от тях нямат специализиран ИТ отдел. Тези клиенти се нуждаят от ИТ решения, които да им помогнат да се подготвят за бъдещ растеж, да движат производителността на приложенията и да подобряват оперативната ефективност“, казва Ашли Горакхпурвала, вицепрезидент и управител в отдел „Сървърни решения“ на Dell. „От десетилетия Dell помага на тези клиенти да постигат своите цели и нашите нови базови PowerEdge сървъри имат производителността, разширяемостта и гъвкавостта, които да им помогнат да извършват своя бизнес дори по-ефективно“.

  • Dell PowerEdge T130, T330, R230 и R330 днес се предлагат в целия свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *