post

Моделът е създаден специално за т.нар. „цифрови номади” (digital nomads) – потребители, които търсят интернет-свързаност, забавление, връзка със социалните мрежи и навигация в едно. Устройството се разпространява у нас от ASBIS България.

Dell Streak е компактен и мощен спътник за тези, които искат да разширят възможностите да бъдат постоянно онлайн, дори и на път. Таблетът работи под операционната система Android. Така всеки потребител може да персонализира своя таблет с приложенията от Android Market™, които вече надхвърлят 100 000. Dell Streak разполага и с вградени Wi-Fi и Bluetooth, като поддържа 3G/GSM свързаност и позволяват високоскоростен достъп до информация. Това прави сърфирането в интернет много по-интерактивно и удобно.

Моделът може напълно да замести и мобилен телефон за традиционните гласови разговори и изпращане на SMS или MMS съобщения. Dell Streak използва Qualcomm’s Snapdragon™ като интегрираният 1GHz процесор осигурява бърза работа с няколко приложения (multitasking) и ниска консумация на батерията.

“Dell Streak е умна комбинация между традиционните смартфони и таблетите с по-голям екран,” каза Рон Гарикес, президент на Dell Communication Solutions Group. „Размерът на устройството дава на хората нови начини да се забавляват, да поддържат връзка с приятелите си и да навигират всяка стъпка от ежедневието си.”

Широкият, устойчив на надраскване 5-инчов екран е идеален за сърфиране в интернет, четене и изпращане на електронна поща, а дори и гледане на филми и компютърни игри. 5-мегапикселовата камера дава възможност за снимки и клипове във висока резолюция, като изображенията могат да бъдат обработени директно в интерфейса на самото устройство.

Dell Streak може да поддържа и видео-разговори, благодарение на предната камера. Вградената памет от 2GB позволява на потребителя да свали голямо количество информация, а за допълнителни мултимедийни развлечения паметта може да се разшири до 32GB с Micro SD карта: така в Dell Streak може да се поберат около 42 филма, 32 000 снимки или 16 000 песни.

Dell Streak включва някои от най-иновативните технологични решения, включително безжичен трансфер на данни и програмни ъпдейти, Adobe Flash 10.1 и Android™ 2.2, които ще се поддържат от устройството в края на годината, приложения за видео-чат и други софтуерни нововъведения.

Ключови функции:

• Интеграция на Google Maps™ с „turn-by-turn” навигация, сателитни снимки и карти на улиците
• 5-инчов капацитивен multi-touch WVGA дисплей
• Интегрирани приложения за социални мрежи: Twitter™, Facebook, YouTube
• Камера с 5 MP матрица, VGA предна камера, подвижна батерия, вградена поддръжка на Wi-Fi, 3G и Bluetooth свързаност
• 2GB вградена памет

Спецификации:

• Операционна система Android с възможност за сваляне на приложения от Android Market и надграждане на системата с интерфейс-елементи на Dell
• ARM-базиран процесор: Qualcomm Snapdragon™ чипсет и интегриран 1GHz процесор
• 3G + WiFi + Bluetooth
• UMTS / GPRS / EDGE / HSDPA
• 5 MP камера с автофокус и LED светкавица. Лесно заснемане, обработване и качване на снимките и видеата в YouTube, Flickr, Facebook и др.
• Възможност за разширяване на вградената памет с Micro SD карта до 32 GB

Dell Streak може да се намери в търговската верига Multirama – ексклузивен партньор на ASBIS България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *