post

В края на миналата година Google пусна интересно приложение, наречено Datally, което е предназначено да помогне на потребителите да контролират използването на данни. Вчера компанията обяви четири нови функции, които ще го направят още по-полезно.

Datally ще спести до 21% от мобилните данни, като първата нова функция е Guest Mode, която позволява задаване на временни ограничения за данните на устройството. Идеята е тази граница да важи за приятелите ви, които използват вашия телефон, без да прекаляват с данните. Другата удобна функция се нарича Daiily Limit и позволява контрол на използването на данни, чрез задаване на максимално количество за деня и предупреждение при достигането му. След това Datally може да блокира използването на данни до края на деня, или просто да пренебрегне ограничението в полза на работата на потребителя.

Третата нова функция е Unused Apps, тъй като според Google 205 ог използваните мобилни данни са именно от работещи на заден план приложения, които всъщнос тне се използват. С новата опция Datally ще определи кои са те и ще даде достъп на потребителите до настройките за деинсталиране.

Накрая Google добавя и Fine WiFi с карта, за да ви покаже къде са достъпните точки за безплатен интернет.

Актуализацията вече е достъпна в Google Play.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *