post

IP решенията на D-Link имат отговор на предизвикателства, поставени пред организациите от аналоговите системи за видеонаблюдение, предлагайки по-ниски разходи за внедряване и поддръжка, по-добро качество на изображението, усъвършенствано управление и възможности за съхранение на информацията. Надграждайки портфолиото от съществуващи мрежови камери, D-Link представи 3 нови IP базирани устройства за наблюдение – DCS-3710, DCS-6818 и DCS-5635.

„Статегията за IP видеонаблюдение  за европейския пазар потвърждава ангажимента на D-Link да улесни максимално организациите в Европа за миграцията от аналогови към цифрови технологии за видеонабюдение. Предоставяйки цялостни мрежови инфраструктурни решения в тази област, D-Link осигурява на своите клиенти лесна и  икономически ефективна  интеграция на базирани на IP-видеонаблюдение решения в съществуващи мрежи като гарантира безпроблемна съвместимост на отделните компоненти.” коментира Кевин Уен, Президент на D-Link Европа. “Представянето на трите нови камери за наблюдение в портфолиото на компанията потвърждава фокусът и ангажимента на компанията да помогне на бизнеса, обществения сектор и академичните институции  в цяла Европа при прехода от  аналогови CCTV базирани решения към нови ценово ефективни и значително по-съвършени  решения за  цифрово IP видеонаблюдение».

Без значение дали организациите започват от нула изграждането на своите системи за видеонаблюдение, разширяват или модернизират съществуващи инсталации, IP решенията на D-Link предоставят максимум ефективност при минимум разходи.  В болшенството от случаите компаниите разполагат с изградена мрежова инфраструктурата и това прави имплементирането на решенията за IP видеонаблюдение лесен процес, изискващ минимални инвестиции.

D-Link предлага решения чрез оптимизация на съществуващите мрежи и гарантира съвместимост на компонентите базирани на  IP видеонаблюдение. Цифровите решения на компанията могат да бъдат интегрирани безпроблемно в настоящи аналогови инсталации за видеонаблюдение като в същото време улеснят значително евентуално бъдещо мигриране на цялата система при пълна защита на направената инвестиция.

Аналоговите системи и приложенията за видеонаблюдение често не могат да се справят с динамиката на цифровата ера и променящите се изисквания на бизнеса. В резултат на това през последните години се отчита сериозно преимущество при продажбите на цифрови системи за видео наблюдение спрямо аналоговите им варианти. Според IPVideoMarket през следващите две години продажбите на IP базирани решения за видео наблюдение ще се увеличат с 200%.

D-Link прогнозира активен преход от скъпите, трудно управляеми и предоставящи ниски резолюции аналогови CCTV технологии към IP базирани системи за видео наблюдение. Основните предимства на цифровите спрямо традиционните системи са:

• избягва се скъпото окабеляване като се използва ефективно съществуващата мрежа, Power Over Ethernet (PoE) протокола и функционалността на безжичния сигнал.
• решенията за IP видеонаблюдение са икономически ефективен избор, тъй като се интегрират лесно в мрежата без необходимост от допълнително окабеляване и включват ценово достъпни камери
• осигуряват много по-високо качество на изображението, както и  по-големи възможности при разпознаване на конкретни предмети, лица или регистрационни номера, което е плюс при стартиране на юридически процедури и следствена дейност
• при цифровите технологии се осъществява връзка с ценово достъпен диск за съхранение за бързо индексиране и търсене в съдържанието на архива за разлика от тромовото и бавно ръчно търсене при аналоговите технологии
• дистанционното наблюдение и контрол позволяват на организациите да наблюдават обектите през цялото време, а функцията Motion Detection Recording през e-mail, SMS или трансфер на файл дава възможност за незабавно уведомяване при неоторизиран  достъп.

Като част от стратегията си за европейския пазар D-Link добавя 3 нови IP камери за видео наблюдение в продуковото си портфолио – DCS-3710, DCS-6818 и DCS-5635. Те могат да бъдат интегрирани в съществуващи мрежови инфраструктури (напр. безжични, стационарни или Power Over Ethernet), към мрежови комутатори и решения за съхранение и предоставят на бизнеса, организациите от образователния и публичния сектор, ефективно и цялостно решение за видеонаблюдение.

DCS-3710 е висок клас мегапикселова Day & Night WDR мрежова камера за висококачествено дистанционно видео наблюдение, снабдена с 1/3”  Megapixel WDR Progressive Scan CMOS сензор и 2.8-12 mm DC обектив с автоматична бленда.  DCS-3710 улавя образи/движение, както в тъмна, така и в светла среда; дори и предмети на фона на задно осветяване, като неутрализира несъвършеното осветление и създава реалистични изображения. В допълнение, подвижният инфрачервен филтър за дневен /нощен режим осигурява ясни детайли и висококачествено видео по всяко време на деня. Камерата поддържа Power Over Ethernet (PoE) и има SD слот за карта, което позволява да бъде лесно инсталирана на различни локации.

DCS-6818 е високо производителна, високо скоростна въртяща се куполна мрежова камера, подходяща за бизнес приложения. В решението се използва Sony ¼ “EX-View CCD технология за изключително качество на изображението. Висока производителната SoC технология (system-on-chip) дава възможност за видео компресии в реално време в MPEG-4 и Motion JPEG формати.

DCS-5635 е мрежова камера за професионално наблюдение и отдалечен мониторинг. 10x оптичното увеличение дава максималната степен на яснота, необходима при идентифициране на лица, регистрационни табели и други важни подробности, които е трудно да се забележат със стандартно цифрово увеличение.

D-Link DCS-3710, DCS-6818 и DCS-5635 могат да бъдат намерени при оторизираните дистрибутори на марката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *