post

Второто издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява в партньорство с гейм студиото B12 Games, ни среща с Виктор Досев, Senior Game Designer в Creative Assembly Sofia, чиято презентация ще е на тема: “Total War: Дизайн на историческа игра – между фантазия и реалност”. В рамките на networking събитието, посветено на българската гейминг идустрия, посетителите ще имат възможност да разберат повече за създаването на гейм дизайн и конкретно геймплей, когато се гони историческа достоверност. Game Dev Summit Monthly #2 ще се проведе от 19:30 ч. на 15 ноември в Culture Beat Sofia, вход свободен.

Creative Assembly Sofia е част от британската гейм компания Сreativе Assembly, която през тази година отпразнува 30 години на пазара. Студиото бе закупено от гиганта SEGA през 2005 г. В момента разработва различни продължения на култовата игра Total War, а неотдавна пуснаха на пазара и Halo Wars 2, която е за Windows и Xbox One. Сред игрите, по които е работил екипа на компанията са още Spartan: Total Warrior и Alien: Isolation.

Във втората част на събитието специални гости са българският cтендъп колектив The Comedy Club Sofia, които ще предизвикат всички присъстващи да се включат в геймърското SlideShow Karaoke.Победителят в състезанието ще получи ваучер на стойност 100 лв. oт Ozone.bg.

От този месец Game Dev Summit Monthly има и нов слот в програмата – Game Dev Open Mic,  в който независимите български разработчици на видео игри, както и компании, които са свързани с индустрията, получават възможност да презентират своите идеи/продукти в рамките на 15 минути.

Специално жури от екипа на Game Dev Summit и B12 Games ще определи проекта, който ще бъде презентиран в рамките на събитието. Записване за участие в Game Dev Open Mic може да бъде направено до 10 ноември на адрес: h.velinova@beyond-ent.com. Необходимо е да изпратите кратка презентация и визуални материали.
Game Dev Summit Monthly #2 е със свободен вход, но изисква регистрация на адрес: https://goo.gl/n4UEGn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *