post

Както споменахме вчера, наред с обновените си устройства, Apple представи и едно ново приложение, наречено Clips. То ще позволи снимането на кратки клипове и добавянето на различни филтри, емотикони и забавни ефекти, както и лесното им публикуване в социалните мрежи.
Вдъхновено от Snapchat и instagram, Clips има една уникална функция, наречена Live Titles, която позволява създаването на анимирани надписи и заглавия, чрез използването на гласови команди. Както вече казахме, създадените с него клипчета лесно могат да бъдат споделени в Instagram, Facebook, You Tube и Vimeo, а в своето прессъобщение Apple обяснява:

„Натиснете и задръжте един бутон, за да заснемете видео или снимки, или да ги изберете от галерията. След това добавете артистични филтри, балончета, форми и емотикони. Можете да създадете цели плакати с анимиран фон и адаптивен текст. Клиповете имат десетки музикални саундтраци, от които можете да избирате и те се коригират автоматично, в съответствие с дължината на видеото“.

Clips ще бъде достъпно абсолютно безплатно за изтегляне от App Store от следващия месец и е съвместимо с iPhone 5s, или по-нови модели, новият 9.7 инчов iPad, всички модели Pro, Air, iPad mini 2 и по-късните версии на iPod Touch след 6 поколение, а най-интересното изискване е, че те трябва да разполагат с iOS 10.3, което ни навежда на мисълта, че новата версия на операционната система ще е налична съвсем скоро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *