post

Японската компания Brother увеличава пазарния си дял в областта на монохромните лазерни принтери на пазарите в Централна и Източна Европа. Компанията се превръща в лидер в продажбите на монохромни принтери, предлагащи скорост на печат до 30 стр./мин. Производителят дължи този успех на популярната си гама от седем черно-бели лазерни устройства за домашна и офис употреба, който са представени под мотото „Впечатляваща надеждност & достъпна цена“. Серията, която е представена на пазара вече от няколко месеца, предлага функции, присъщи за устройствата от по-висок клас, като например Wi-Fi връзка.
В момента Brother предлага на българския пазар два модела с безжична връзка, които са на промоционална цена: HL-1210WE – 119 лв. с ДДС и DCP-1610WE  – 209 лв. с ДДС.

Ценни възможности и чудесен дизайн на добра цена
Гамата от достъпни монохромни лазерни принтери на Brother включва четири мултифункционални устройства (цени с ДДС): DCP-1610WE (239 лв.), MFC-1910WE (279 лв.), DCP-1510E (212 лв.) и DCP-1512E (209 лв.), както и три класически модела: HL-1210WE (139 лв.), HL-1110E (122 лв.) и HL-1112E (119 лв.). Скоростта при всички тях е 20 страници в минута, а първата страница излиза за по-малко от 10 секунди. Мултифункционалните принтери позволяват печат, копиране и сканиране на документи – включително сканиране към e-mail, изображение или файл. MFC-1910WE е снабден допълнително с факс модул.
Устройствата идват с 3-годишна гаранция след регистрация на сайта на Brother и имат сертификат Energy Star. Оригиналният консуматив за тези модели е само един – тонер касетата TN-1030, която осигурява отпечатването на до 1000 копия.
Brother предлага Wi-Fi възможност за връзка в три от моделите, за да отговори на изискванията на потребителите. HL-1210WE, DCP-1610WE и MFC-1910WE поддържат безжични мрежи по стандартите 802.11b/g/n, което прави споделянето им в малки работни групи много лесно. Трите модела работят с приложението iPrint & Scan, което позволява на потребителите директно да сканират и принтират от мобилни устройства като iPhone, iPad,  Android или Windows Phone таблети и смартфони.

Ефективни и надеждни
Всички модели предлагат функции, които ги превръщат в оптимален избор за домашни и офис потребители. Те предлагат по-дълги странични водачи и използват система с двойни ролки с подобрено гумено покритие, които до голяма степен намаляват рисковете от намачкване на хартията.
Пътят на хартията е скъсен значително, а всеки лист преминава и през специална ролка за елиминиране на накъдрянето. Така до голяма степен се намалява нуждата от квалифицирана поддръжка – важен фактор за домашните потребители.
Надеждността и компактния дизайн на HL-1110 и DCP-1510 им спечели престижната награда за дизайн iF 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *