post

В рамките на изложението GITEX Technology Week 2017 в Дубай беше представен официално смартфонът BlackBerry Motion, който е без физическа клавиатура. Motion, известен досега под кодовото название Krypton, е първият смартфон от тази марка, който е защитен срещу попадане на прах и вода по стандарта IP67.

Моделът е реализиран в метален корпус с дебелина 8,13 мм. Устройството е снабдено с процесор Qualcomm Snapdragon 625, 4 GB RAM, 32 GB флаш памет, 5,5 инчов дисплей с резолюция 1920 × 1080 точки, microSD, USB Type-C порт и 3,5 мм букса за слушалки.

BlackBerry 2

Смартфонът е оборудван с 12 Мп основна камера с фазов автофокус, възможност за запис на 4К видео, предна 8 Мп камера и скенер за пръстови отпечатъци. За захранване се използва 4000 mAh батерия, която обещава до 32 часа автономна работа в смесен режим и поддръжка на бързо зареждане Quick Charge 3.0 (от 0 до 50 % за 40 минути).

BlackBerry Motion работи под управлението на операционната система Android 7.1 Nougat, която догодина ще се обнови до Android 8.0 Oreo. Разбира се, присъства набор от средства за осигуряване на безопасност на данните от BlackBerry, включително новата програма Locker и пръстовият скенер. Засега е неизвестно кога смартфонът ще се появи на пазара, но цената му ще е около $450.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *