post

Лицензополучателят на BlackBerry, Optiemus Infracom пусна BlackBerry Evolve и Evolve X на индийския пазар. Двата телефона споделят няколко функции, като 4000 mAh батерия, 6 инчов Full HD+ екран,64 GB вградена памет, скенер за пръстови отпечатъци и 16 мегапикселова камера.

Evolve X разполага с процесор Snapdragon 660 и възможност за безжично зареждане, а Evolve предлага само Snapdragon 450. Двата модела са оборудвани с приложението DTEK на BlackBerry за защита на поверителността и сигурността, а BlackBerry Hub е включен и в пощенската кутия за обединени комуникации. Ясно е, че Evolve X е модел от висок клас. Той има 4 GB оперативна памет и двойна камера, а ецната му ще е около 510 долара. Що се отнася до стандартния модел, той ще струва 365 долара, като и двата ще се предлагат ексклузивно от Amazon India. В сравнение с някои други устройства, оборудвани със Snapdragon 660 обаче, Evolve X изглежда надценен – например Nokia 7 Plus или Xiaomi Mi A2.

Стандартнията Evolve също е по-скъп от съвременните модели със Snapdragon 450. Тук идва и въпросът дали потребителите са готови да платят повече, само заради марката, или ще изберат някой ит вече наложилите се на пазара варианти? Все пак трябва да отбележим, че Evolve X предлага опция за безжично зареждане, която вече се превръща в стандарт на пазара, а и двата модела имат по-висока разделителна способност на задните камери, но дали това е достатъчно да убеди купувачите, ще покаже само бъдещето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *