post

BlackBerry ще направи ново завръщане на пазара на смартфони. Китайската компания TCL, която държи правата за мобилни телефони с името BlackBerry, подготвя нов модел, който ще дебютира през октомври, съобщава Engadget.

Новият смартфон ще бъде само със сензорен дисплей и няма да има хардуерна клавиатура. Корпусът ще бъде водоустойчив с IP67 сертификат. Освен това компанията планира да използва доста мощна батерия, която да осигурява над 26 часа при нормално използване на телефона.

Именно устойчивостта и издръжливостта на новия модел ще са сред основните му характеристики, казват от TCL. Останалите подробности по телефона за сега остават в тайна. Не е ясно името му нито какъв хардуер ще използва.

Сигурно е, че операционната система отново ще е Android. TCL смята, че новият модел на BlackBerry ще бъде и най-сигурният Android телефон в света. Компанията не коментира цената на устройството, но загатва, че най-вероятно тя ще е по-ниска от тази на останалите смартфони от висок клас. Тя има и доста високи очаквания към модела, като прогнозира “милиони” продажби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *