post

Германският автомобилен производител Audi работи върху собствена хиперкола, която ще се конкурира с Mercedes-AMG Project One и Aston Martin Valkyrie.

Според шефа на компанията от Инглощад – Руперт Щадлер, тепърва предстои да бъдат коментирани новите технологии, разработени от спортното подразделение на Audi. Щадлер смята, че за направата на хиперколата могат да бъдат използвани компоненти от болидите във Формула Е, където компанията участва със собствен тим.

Той не разкрива повече информация, както и не коментира дали става дума за електрически или хибридни технологии, но е категоричен, че Audi няма намерение да създава кола с дизелов двигател.

Руперт Щадлер напомни, че след напускането на заводския тим на Audi на сериите за издръжливост през 2014 г., проектът е замразен.

Шефът на подразделението в Инглощад смята, че хиперкола с дизелово гориво е крайно нежелана в САЩ, където компанията все още се бори с последствията от скандала с манипулираните двигатели на Volkswagen AG, пише automedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *