post

 

Проучването Great Place To Work измерва ангажираността на служителите в компанията и показва тяхната оценка за фирмата като работодател

 

Atos Bulgaria Competency Center, част от френския технологичен гигант Atos, беше наградена с едно от най-престижните отличия в света на работодателските марки – Great Place To Work.

 

Изследването Great Place To Work използва много прецизна методология за проучване на фирмената култура, на базата на която оценява една компания като добър работодател. Тя включва вътрешно проучване между служителите и много подробен одит на фирмената култура, в който се изследват събитията и инициативите в компанията, придобивките и програмите за развитие.

 

В края на 2019 година в Atos беше проведено онлайн проучване между всички служители на компанията, включващо 5 основни модулаДоверие, Уважение, Честност, Принадлежност към компанията и Атмосфера във фирмата.

 

Според проведеното вътрешно проучване 88% от служителите отбелязват, че Atos е сигурно място за работа. Висок е и процентът на служителите, които смятат, че работата им в компанията е ценна и им носи удовлетворение – 76%.

 

82% от служителите казват, че се доверяват и разчитат на своите колеги, което характеризира културата на работа в екип.

 

Много висока оценка получава и програмата за приобщаване на нови служители в компанията – 83% са отбелязали, че новите служители са добре приети. Освен това 73% от анкетираните служители определят компанията като приятно място за работа, където забавлението е част от ежедневието.

 

В момента експертите, работещи в Atos Bulgaria Competency Center са над 460, а проектите които управляват обхващат 28 държави. Сред най-големите клиенти на компанията е Кока-Кола Хеленик Ботлинг Къмпъни. Центърът предлага пълен спектър от услуги, следващи целия жизнен цикъл на един проект – от консултирането и планирането, през изпълнението, до продължаващата във времето поддръжка.

 

Само за изминалата компанията назначи 90 нови служители.

 

През 2019 година компанията стартира и първата си стажантска програма като се планират и следващи издания. Програмата е подходяща първа крачка в кариерата не само за студенти от технически специалности, но и за такива с икономически профил, които имат амбиции да се развиват като консултанти.

 

Компанията предлага над 15 различни социални придобивки: работа от вкъщи, гъвкаво работно време, карта за спорт с преференциални условия, допълнителни дни отпуска, ваучери за храна, допълнително здравно осигуряване, програми за развитие и огромен ресурс от обучения в Atos University, са само част от тях.

 

От една година компанията се помещава в изцяло нов офис, където на разположение на работещите са комфортни работни места, няколко кухни и зони за отдих, както и тераси с изглед към Витоша.

 

Консултантите на Atos Bulgaria Competency Center работят и в сферата на бизнес анализите, системната инфраструктура, разработване на софтуер, мобилни приложения и Internet of Things.

 

Центърът е наследник на ИнфоПартнерс – една от най-големите организации в България с експертиза във внедряването на SAP решения за корпоративни клиенти с 15-годишна история.

 

В глобален аспект Atos оперира в 73 държави, а служителите й са над 130 000. Компанията е и глобален IT партньор на Олимпийските и Параолимпийските игри.

Тагове / Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *