post

Вчера Asus представи в рамките на Computex 2018 в Тайпе, ново носимо устройство, предназначено за измерване и проследяване на кръвното налягане. VivoWatch BP обещава 28 дни работа между зарежданията и ще е ценен помощник на всички, страдащи от хипертония.

Устройството включва ECG и PPG сензори, които събират необработените електрически данни от сърцето и измерват пулса, а чрез комбинирането им, точното измерване на кръвното налягане става само за 15 секунди.

VivoWatch BP е значително по-малък и лек от който и да е от традиционните апарати за измерване на кръвното налягане, дори и от Viatl Moto Mod, който видяхме на CES през януари. Той може да измерва още активността, качеството на съня, сърдечния ритъм и нивото на стрес, а всички данни се прехвърлят към софтуера на компанията, Asus Health AI на телефона на потребителя, с цел да се предоставят по-пълни и точни данни на лекарите, от колкото е възможно при периодичните прегледи.

Asus не коментира традиционните функции за интелигентно проследяване и известяване, тъй като очевидн устройството е насочено към здравето, а сравнително обикновеният му дизайн не е предназначен да се конкурира с водещите на пазара часовники, като Apple Watch например.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *