post

Nintendo Switch е впечатляващо устройство, що се отнася до спецификации, а зад гърба му са всички големи франчайзи на компанията. Можете ли да предположите, че някой ще се опита да се конкурира с него?

Вчера Asus представи в Тайван своя ROG Phone, който спокойно може да се нарече един от най-опасните съперници на Nintendo Switch, но също така е и добър телефон. Подобно на Razer Phone, ROG е насочен към геймърите, но е по-скоро клонинг на Switch, тъй като се доставя с куп аксесоари, предназначени да се конкурират с конзолата. Можете да го използвате както в режим смартфон/таблет, така и закачен за екран и като лаптоп/клаймшел устройство. Що се отнася до хардуера, ROG има най-добрите спецификации, които може да предложи смартфон от 2018 година – 90Hz 6 инчов OLED дисплей с разделителна способност 2160 х 1080, 8 GB оперативна и до 512 GB вградена памет, жак за слушалки и 4000 mAh батерия. Процесорът е Snapdragon 845, с тактова честота 2.96 GHz и възможност за обработка на излишната топлина, а операционната система е Android.

Както вече казахме, с ROG идват множество аксесоари, включително TwinView Dock с втори 6 инчов Full HD дисплей, допълнително охлаждане, повече бутони и 6000 mAh батерия.

В края на краищата, това може би е най-добрата алтернатива на Nintendo Switch, която може да се купи в момента, но лошата новина е, че липсват игрит, които превръщат козолата в магическа джаджа. Отделно трябва да отбележим и разликата в цената, която въпреки че не е обявена все още, ще стане значително с покупката на аксесоарите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *