post

Мобилната услуга за плащания тип peer-to-peer на Apple, Apple Pay Cash, може да стане достъпна на някои европейски пазари по-рано от очакваното, съобщи френският технологичен блог iPhone.fr. Според публикацията, потребители във Франция са получили на екраните на своите телефони и часовници покана за настройка на Apple Pay Cash, а подобни доклади вече има и от други европейски държави.

Всъщност платежната услуга дойде за iOS през декември миналата година, но все още е достъпна само за потребителите в САЩ. Тя позволява бързи преводи на пари от човек на човек, подобно на Venmo и Square Cash. В допълнение към съобщеинята за настройка, споделени в социалните мрежи, на 30 септември беше открита и страница за поддръжка на Apple Pay Cash, с локализация на немски, която се появи на сървърите на компанията.

Услугата може да се използва с iMessage, а средствата се прибавят незабавно в приложението Wallet, след като при първата трансакция потребителят получава нова карта с името Apple Pay Cash. След това парите могат да се използват за покупки с Apple Pay в магазини, приложения и сайтове, или да бъдат прехвърлени по банкова сметка в рамките на един ден. Когато Apple Pay Cash стане достъпна в Европа обаче, потребителите, желаещи да я ползват ще имат нужда от iPhone 6, или по-нов модел, работещ с iOS 11.2 или следващите версии на операционната система.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *