post

Project Titan остана скрит за публиката много време, оставяйки ни да се чудим върху какво точно работи Apple, но последната информация може би ще хвърли повече светлина върху него.

Concеpt car renders демонстрира минималистичен автомобил, който остава верен на елегантния потребителски дизайн на гиганта, но до представянето му ще трябва само да гадаем, тъй като Apple продължава да работи при закрити врати. Всъщност компанията е подала патенти, които биха могли да определят дизайна на автономния автомобил и два от най-новите ни дават представа за това, какво можем да очакваме. Първият е озаглавен „Подвижни панели и нелинейни конзоли“ и подробно описва как работи нещо, което изглежда като люк на автомобил. Дизайнат позволява прибиращ се люк на кола с уникален покрив, по-тесен в центъра и по-широк в двата края, което дава възможност за по-голям люк:

И докато няма съмнение, че компанията моделира патентните си макети след действителните продукти, не можем да не се зачудим дали те предлагат реален поглед върху окончателната форма на Project Titan.

Вторият патент, получен от Apple миналата седмица е още по-интересен и се отнася до дизайна, взаимодействието и персонализирането на автомобилните седалки и описва хаптична обратна връзка с динамична система за сядане, обяснявайки как седалките ще работят, за да настроят нивата на комфорт и безопасност на пътниците, възоснова на данни от колата. От друга страна, конкретните места за сядане, или предупрежденията, базирани на тях, биха могли да информират водача за различните условия на пътя, или възможен сблъсък.

Системата включва един, или повече сензори, които извеждат информация описваща експлотационните характеристики на превозното средство от предварително определено състояние и комплект за сядане, конфигуриран да задейства възоснова на обратна връзка. Компанията смята, че седалките в автомобила могат да направят нещо повече от това да притежават базопасни функции, като предпазен колан например. Те могат да получават обратна връзка и да правят корекции.

Както и при останалите патенти на Apple, ще трябва да изчакаме, за да видим дали тези ще станат част от бъдещ продукт, или просто ще бъдат добавени към запасите на компанията, защото само миналата година тя е подала 2229 патента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *