post

Клиентите, които се нуждаят от замяна на своя iPad четвърто поколение, вече ще получават по-новия iPad Air 2 от магазините и доставчицине на услуги на компанията. Това става ясно от вътрешна бележка до служителите, след като Apple прекрати производството на таблета и вече е в сила от 30 март.

В документа, публикуван от 9to5Mac, се отбелязва и, че персоналът трябва да информира клиентите за цвета и капацитета на устройствата за замяна. С iPad Air 2 компанията въведе нов цветови вариант – Gold и 32/128 GB опции за вградената памет, докато 16 и 32 GB бяха спрени по-рано. Поради тази причина потребителите могат да получат ъпгрейд на паметта, когато старото им устройство бъде заменено. Всъщност iPad Air 2, който беше представен през октомври 2014 година, също вече е спрян от производство, но компанията ще продължи да го предлага като заместител на по-старите си таблети.

Apple обикновено осигурява поддръжката на своите устройства в продължение на най-малко 5 години, след спирането им от производство, което означава, че собствениците на 4 поколение iPad, ще могат да продължат да се възползват от ремонт и поддръжка в магазините й и при оторизираните доставчици на услуги. Много от тях обаче не предоставят ремонтни услуги на iPad и така замяната им остава единственото решение в много ситуации, а дали ще получите по-новия iPad Air 2 ще зависи от това, в кой регион се намирате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *