post

Слуховете за работата на Apple по автономни автомобили отново се засилват. Този път обаче не, за да съобщят за амбициозен нов план на компанията, а напротив. Оказва се, че тя свива проекта си още повече и той е насочен към разработката на своеобразен служебен транспорт, съобщава в. The New York Times.

Идеята на Apple е да си направи самоуправляващи се автомобили и малки бусове, които да превозват служителите на компанията между старата и новата централа. Според източниците на вестника проектът се казва PAIL (Palo Alto to Infinite Loop) и ще използва готов автомобил, който ще бъде модифициран от Apple.

Проектът е доста по-скромен по мащаби и амбиции спрямо предшественика си Project Titan. В него Apple искаше да направи изцяло автономни автомобили, които да са нейна разработка. Една от идеите дори била да се разработят сферични колела, за да се повиши маневреността на автомобилите.

За сега изглежда, че Apple запазва другия си проект за разработка на софтуер за автономни коли. Той ще може да се използва от автомобилни производители. Waymo на Google напоследък върви в подобна посока. Причината е, че разработката и производството на автомобили е доста по-трудно и скъпо отколкото технологичните компании са очаквали. За тях е по-изгодно и смислено колата да се прави от специализирана в това компания, а те да предоставят софтуера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *