post

Миналата седмица Apple пусна първата актуализация за своя интелигентния говорител HomePod, която обаче не донесе дългоочакваната функция  AirPlay 2. Всъщност на пръв поглед тя не съдържа каквито и да е подобрения, макар че това би могло да се очаква при устройство, пуснато на пазара едва преди месец.

Докато AirPlay ви позволява да стриймвате безжично аудио от вашето iOS устройство или Mac към HomePod, или друг съвместим говорител, то AirPlay 2 ще даде възможност това да се случва едновременно към повече от един говорител. Втората версия на функцията ще предложи и възможността множество устройства да си взаимодействат със звука, който се стриймва и ще подобри значително работата на HomePod. Затова и можем само да съжаляваме, че тя не е налична в audioOS 11.3 – модифицираната версия на iOS, с която работи говорителят, но компанията не определи точна дата, когато ще я добави. AirPlay 2 липсва и в iOS 11.3, която излезе малко по-рано, а все още няма бета версия на iOS 11.4, за да разберем дали тя ще е налична в нея. В ъпдейта се съдържат различни поправки за програмни грешки и общи подобрения на стабилността и качеството, но потребителите, които вече са я инсталирали твърдят, че не намират разлика.

За да актуализирате своя HomePod ви е нужен iPhone или iPad с iOS 11.3, който да е настроен да работи с говорителя. На него трябва да отворите приложението Home, да докоснете стрелката в горния десен ъгъл и да изберете Software Update.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *