post

Само 4 години след като дебютира на пазара в Германия, системата за мобилни разплащания вече стъпи и на американския пазар.

Вече клиентите на Deutsche Bank, O2 Banking, N26, Comdirect, HypoVerensbank, Bunq and Boon имат възможност да плащат директно през новосъздадения сайт “Apple Pay” в Германия.

Потребителите използващи iPhone, вече могат да добавят дебитни или кредитни карти към Apple Pay и да извършват безконтактни плащания. За допълна сигурност освен криптирането на данните се използва лицево разпознаване и сензора за пръстов отпечатък с които разполагат повечето устройства iPhone.

Благодарение на специален идентификационен номер и уникален номер на транзакцията, личния мобилен номер както и номерът на картата остават скрити за търговците и не се пазят на сървърите на компанията, така, че потребителите трябва да внимават какво пазаруват, защото няма да имат възможност да върнат закупеното.

Платежната система може да бъде използвана в супермаркети, бутици, ресторанти, хотели и други места, както и през браузера Safari за Mac, iPhone или iPad

Това идва на фона на информацията, че миналата година Google плати милиони долари за личните данни на много потребители на Mastercard в опит да навлезе на пазара на онлайн реклами и да стимулира офлайн покупките в САЩ.

Все още кешовите плащания остават най-разпространената форма на пазаруване, особено в Германия, така, че от компанията спазват стриктно неприкосновеността на личния живот на клиентите си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *