post

Apple пуска новата, най-мощна версия на iMac Pro досега. Тя започва да се продава от 14-ти декември и ще се предлага в две версии – с 8-, 10- и 18-ядрен процесор, съобщава 9to5mac.

Новият iMac Pro ще има и версия с 14-ядрен процесор, която първоначално не беше обявена от Apple. Машината ще се предлага с до 128GB RAM, до 4ТВ диск и възможност за поръчка с 16GB Vega 64 графична карта.

Новият iMac Pro е насочен към професионалистите, създателите на графики, видео, 3D анимации и др. Apple казва още, че новият iMac Pro може да бъде толкова мощен, че е подходящ и за научна дейност. Разбира се, компанията не забравя да спомене и програмистите, които имат особен афинитет към устройствата ѝ.

iMac Pro използва процесорите Xeon на Intel. Моделите с 14- и 18-ядрени процесори ще са на пазара през следващата година. Моделите с 8- и 10-ядрени процесори ще се продават още от 14-ти декември. Цената ще започва от $4999 за базовия модел с 8-ядрен процесор и ще се повишава значително за още по-мощните версии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *