post

Apple официално пусна iOS 12 за iPhone и iPad. Подобно на Android P, новата платформа на Apple има няколко функции за намаляване на пристрастяването към смартфона и подобряване на цялостното качество на живот.

iOS 12 има подобрен режим “Не ме безпокой”. Той дава повече възможности за настройка от страна на потребителя, нов център за управление, автоматично включване според конкретното местоположение или час и др.

Системата за известия също е променена. Още от Notification Center може да се избира кои известия да се виждат, на какъв период, дали да са със звуково уведомяване и др. Самата система също може да предлага подобни настройки на базата на дейностите на потребителя.

Има и ново меню Screen Time. То следи колко време и как потребителят използва мобилното си устройство. Може да се проверят кои приложения са използвани за колко време, да се слага времево ограничение за приложенията, кои да са винаги достъпни и др. Има и възможност за ограничаване на неподходящо съдържание от това меню.

Друга новост е режимът Bedtime. Той автоматично намалява яркостта на дисплея, скрива известията до сутринта и др. iOS 12 ще може да се използва на всички iPhone модели от 5s и нагоре, както и от петото поколение на iPad и нагоре. Както винаги, платформата ще е достъпна безплатно през есента, след появата на новия iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *