post

Тази година се наложи да изчакаме малко повече, зад а видим новата гама iPhone 12, но чакането си заслужаваше. За начало iPhone 12 идва с OLED дисплей с технологията True Tone, обновен дизайн с плоски ръбове, по-тънък и по-компактен и с нов керамичен защитен слой, разработен от Corning, който според компанията е 4 пъти по-устойчив при падане от стъклото на iPhone 11. Новата серия смартфони е задвижвана от чипа A14 Bionic, който е с 15% по-бърз и с 30% по-енергоефективен от своя предшественик. Всички модели поддържат 5G, а за по-качествени снимки ще се погрижи подобрената камера, която според Apple е с 27% по-ефективна при слабо осветление.

Най-интересна може би е технологията MagSafe, която се завръща с iPhone 12 под формата на магнитни сензори, които позволяват директно захващане на зарядно в задната част на телефона и в добавка множество аксесоари, които компанията планира да пусне – магнитен портфейл за кредитни карти, калъфи и др. Оправдаха се и твърденията, че новата серия iPhone 12 ще пристигне без слушалки и зарядно в комплекта.

iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max са двата модела от по-висок клас – по-големи, по-лъскави и с повече функции. Те се отличават с 6.1 и 6.7 инчови дисплеи, корпус от неръждаема стомана, 5G свързаност и технологиите MagSafe и Ceramic Shield на Apple. Двете устройства предлагат 12 мегапикселови широкоъгълни камери в допълнение към 12 мегапикселови ултрашироки и телефото, а компанията е добавила и LiDAR сензор, който в близко бъдеще ще им помага да фокусират в ситуации със слабо осветление. Цената на iPhone 12 Pro ще започва от 999 долара, докато базовият модел iPhone 12 Pro Max ще се продава за 1099 долара. И двата модела се доставят с минимум 128 GB вградена памет, а предварителните поръчки за тях стартират на съответно на 16 октомври и 6 ноември, като доставки ще има седмица по-късно.

iPhone 12 mini е новото предложение на Apple за любителите на компактния форм-фактор и разполага с 5.4 инчов дисплей, но предлага същия чип A14 Bionic, технологиите Ceramic Shield и MagSafe. Поръчките за него стартират на 6 ноември, а цената му започва от 699 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *