post

Apple подготвя три нови модела на iPhone, които ще представи тази година, съобщава Bloomberg. Две от тях ще са типични обновявания на съществуващите модели, а третият модел ще е различен и с повече възможности.

Като цяло това не е нова информация, но досега се базираше на дочути дискусии по веригата. Според Bloomberg обаче, нейната информация идва директно от хора, които са запознати с конкретните планове на Apple. разбира се, основна част от вниманието се привлича от най-новия, юбилеен iPhone за 10-годишнината на смартфона.

В момента Apple тества модел с извит дисплей, корпус от неръждаема стомана и подобрени камери. Източниците на Bloomberg потвърждават и други слухове – заради недостиг на компоненти продажбите на тази версия на iPhone може да се забавят с един до два месеца след дебюта, който най-вероятно ще е през септември.

Друга характерна особеност на юбилейния iPhone ще бъде големият дисплей. Той ще е с приблизителни размери колкото този на iPhone 7 Plus, но корпусът на телефона ще е приблизително колкото на стандартния iPhone 7. Това ще стане възможно с премахването на видимите рамки около дисплея с цел той да покрие почти цялото лице на телефона подобно на Samsung Galaxy S8.

Източниците на Bloomberg обаче допълват, че това е само един от тестваните прототипи на iPhone 8. Apple има няколко прототипа, които се произвеждат от различни партньори на компанията. Един от тях например използва стъкло от двете страни на корпуса. Друг използва извито стъкло около ръбовете на корпуса, но самият дисплей отдолу е стандартен и плосък. Apple най-вероятно вече е взела решение за основните характеристики и визия на новия телефон.  Компанията обаче не коментира темата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *