post

Apple обнови класическия 9.7-инчов модел на iPad с нов хардуер. Таблетът вече поддържа и Apple Pencil, като ще е насочен към творчеството и продуктивността.

Новият модел има Retina дисплей, процесор A10 Fusion и повече сензори. Чрез тях той може да се използва и за добавена реалност и по-разнообразни приложения. Apple също ака казва, че батерията е по-мощна и таблетът ще може да издържи цял ден.

“iPad е нашата визия за бъдещето на компютрите и стотици милиони хора по света го използват всеки ден на работа, училище и за забавление”, коментира Грег Джосвиак, вицепрезидент на продуктовия маркетинг на Apple.

Според компанията новият iPad е с 40% по-бърз процесор и 50% по-бърза графична обработка спрямо предишното поколение. Корпусът е подобрен с алуминий, за да по-здрав. Добавен е и нов безжичен модул, който може да осигурява до два пъти по-бързи мобилни данни.

Новият iPad използва iOS 11 за своя операционна система. Има и пълна поддръжка на Apple Pencil с всички функции и възможности.

Таблетът ще струва $329 за WiFi модела с 32GB памет. Apple Pencil ще се продава отделно срещу $99. Продажбите започват в 25 държави още тази седмица, а в останалите – от май .т.г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *