post

Apple пусна нова версия на лаптопите от серията MacBook Pro. Моделите идват с обновен хардуер и нови, по-тихи клавиатури.

MacBook Pro са най-скъпите лаптопи на Apple. Базовата версия е с 13-инчов дисплей, Touch Bar модул и стартова цена от $1799. Тя ще предлага 4-ядрени процесори Core i5 и i7 на Intel,  видеоконтролер Intel iris Plus 655, до 2TB SSD, Apple T2 чип и поддръжка на TouchID.

Другият модел е с 15-инчов дисплей. Неговата стартова цена е $2399. Той ще се предлага с 6-ядрени процесори Intel Core i7 и Core i9, както и с до 32GB RAM. Видеообработката ще е поведена на избор от карти AMD Radeon Pro с 4GB собствена памет за всяка конфигурация. Лаптопът ще предлага до 4ТВ SSD, също има Touch Bar, Touch ID и Apple T2 чип.

Общото между двата лаптопа са новите клавиатури от трето поколение. Според Apple те са по-удобни и осезаемо по-тихи. Благодарение на чипа Т2, потребителите ще могат да използват същите функции като iMac Pro – например да активират Siri с командата “Hey, Siri”.

Останалите лаптопи на Apple, включително базовият MacBook Pro без Touch Bar, не получават никакви ъпдейти за сега. Компанията вече приема поръчки  и за новите модели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *