post

Apple пусна ъпдейти за всички свои операционни системи. Причината е общ бъг, който води до рестарирането на устройствата, съобщава Engadget.

Проблемът засяга iOS, macOS, tvOS и watchOS. Той е породен от специфичен символ в индийския език Телугу. Когато този символ се използва в съобщение на чат приложение, то блокира и се налага рестартирането на устройството.

При това, веднъж попаднал в паметта на приложението, символът блокира софтуера при всяко рестартиране. Налага се използването на сложни методи за заобикаляне на приложенията, за да се възобнови работата на софтуера. В някои случаи е възможно дори да срине цялата операционна система и да се налага преинсталиране.

Засегнати са популярни чат и имейл приложения като iMessage, WhatsApp, Facebook Messenger, Twitter, Gmail, Outlook. Skype и Telegram нямат проблем с работата си.

Ъпдейтите към всички операционни системи на Apple вече са налични и се разпространяват до потребителите. Веднъж инсталирани, отстраняват проблема и въпросният символ става безобиден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *