post

Някои слухове вчера сочеха, че Apple ще изостави проекта за създаване на AR очила. Редица източници, сред които и DigiTimes, се позоваха на съмнителен доклад, който твърди, че решението вече е факт, но въпреки това специалисти, които търсят любопитни новости в кода на iOS 13 отричат, посочвайки множество доказателства, че очилата не само не са отказани, но и могат да се появят по-рано от очакваното.
Разработчикът Стив Тротън-Смит заяви, че проектът все още се разработва, посочвайки като доказателство нови рамки, които ще поддържат AR Display Device като Apple Glasses:

Всъщност фактът, че компанията е добавила AR Display Devices в кода на iOS 13 не означава непременно, че умните очила ще дебютират скоро. Apple заяви AirPower в друга бета версия на операционната система, но подложката за безжично зареждане все още не е офиицална.
Още през март Минг-Чи Куо посочи, че очилата на Apple се приближават до етапа на масово производство и ще бъдат пуснати през 2020 година. Изтеглянето на проекта сега, когато няма сериозна конкуренция в тази пазарна ниша няма особен смисъл и в най-лошия случай, компанията може да забави производството малко. През последните години гигантът изгражда свота платформа ARKit, а умните очила са едно наистина естествено нейно продължение. Предполага се, че те ще действат като аксесоар към iPhone, който ще извършва обработката на данните, така че да не е нужно компанията да ги утежнява с излишни компоненти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *